Verhalen uit Den Haag

Het verhaal van Sacha

Het verhaal van Sacha

Stories
Sacha is opgegroeid in Friesland. De voorbeelden van lesbische vrouwen vindt ze pas als ze in Utrecht gaat studeren. Daar leert ze zichzelf volledig te accepteren. Nu is ze een trotse vrouw die op vrouwen valt en gebruikt ze haar verhalen onder ander in haar werk als spoken word artiest. Bekijk hier de video of lees haar verhaal. (meer…)
Lees meer
Het verhaal van Mart

Het verhaal van Mart

Stories
Mart vertelt diens verhaal over verandering: hoe is het om er achter te komen dat je niet hoort in het lichaam waar in je geboren bent en hoe ga je daar mee om. Hoe vind je verbinding in verandering met elkaar? Mart viert diens identiteit door ontmoeting met anderen en viert Pride omdat het diens thuis is, de plek waar je echt jezelf kan zijn en om alle vrijheid om jezelf te zijn te vieren. Bekijk hier de video of lees diens verhaal. (meer…)
Lees meer
Het verhaal van Alejandra

Het verhaal van Alejandra

Stories
Trans vrouw Alejandra is gevlucht uit Mexico en kwam via de VS in Nederland terecht. Vanaf die tijd is ze zich in gaan zetten voor de queer community en heeft ze veel voor elkaar gekregen. Zo heeft ze er mede voor gezorgd dat trans vluchtelingen die nog in procedure zitten, de beschikking krijgen over hormonen. Bekijk hier de video of lees haar verhaal. (meer…)
Lees meer
Het verhaal van Hasan

Het verhaal van Hasan

Stories
Hasan Gök, spoken word artiest, dichter en host en presentator, deelt hoe hij zijn queer identiteit viert en inspireert om ook ieders eigen verhaal te omarmen en om je eigen ruimte in te nemen. Bekijk hier de video of lees zijn verhaal. (meer…)
Lees meer
Het verhaal van Tális

Het verhaal van Tális

Stories
Tális is onder andere bi+, panseksueel, polyamoreus en non-binair. Hen draagt diens queer identiteiten nu met trots, maar dat was niet zonder uitdagingen. Hen vindt ook dat de queer gemeenschap in Den Haag nog veel zichtbaarder mag worden. Pride is voor Tális dan ook een mooie gelegenheid om aan de buitenwereld te laten zien dat je jezelf mag zijn. Bekijk hier de video of lees diens verhaal. (meer…)
Lees meer
Het verhaal van Yanzi

Het verhaal van Yanzi

Stories
Trigger Waring: homofobie, conversietherapie. Yanzi noemt zichzelf een gay activist. Hij is geboren en opgegroeid in een klein conservatief dorp in China, waar zijn activisme is ontstaan. Yanzi woont nu in Den Haag en geniet hier van de vrijheid. Ondertussen zet hij zijn activisme voort en blijft hij de Chineessprekende queer gemeenschap in Den Haag ondersteunen. Bekijk hier de video of lees zijn verhaal. (meer…)
Lees meer
Het verhaal van Pride op Den Haag FM

Het verhaal van Pride op Den Haag FM

Blog
Op 8 maart, Wereld Vrouwendag, waren Hilde en Henk-Jan te horen op Den Haag FM. In het programma "Haags bakkie met Jessica Mendels" spraken zij over het waarom en hoe van Pride The Hague 2024. Over het nut en de noodzaak om je identiteit te vieren en over het aandacht blijven vragen voor de situatie van de queer gemeenschap in Den Haag. (meer…)
Lees meer