Logo Pride The HagueWelkom bij Pride The Hague

Op 17, 18 en 19 mei 2024 organiseerden we Pride The Hague, een langverwachte terugkeer van Pride in Den Haag. Als een van de vier grootste steden van Nederland, Regenbooggemeente en bekend als de ‘international city of peace and justice’, was het een gemis dat Den Haag al geruime tijd geen eigen Pride heeft gehad. Daar hebben we verandering in gebracht!

Onze Missie:

Het doel van Pride The Hague is lhbtiqa+ acceptatie en emancipatie in Den Haag te bevorderen, aandacht te vragen voor de rechten van de queer gemeenschap en diversiteit van queer personen te vieren.
Gesteund door de gemeente Den Haag, en samen met queer organisaties en ondersteunende partners willen we Den Haag laten bruisen van positiviteit en deze vibe laten resoneren door de hele stad, de regio en ver daarbuiten.

Evenementen en Samenwerking:

De werkgroep Pride van COC Haaglanden organiseerde 4 publieksevenementen, waarvan de Pride Walk op zaterdag 18 mei 2024 de belangrijkste was. Daarnaast coördineerden we activiteiten die ingingen op relevante thema’s voor queer personen. Pride The Hague bood de queer community in Den Haag de kans elkaar te ontmoeten op feesten en bijeenkomsten voor diverse doelgroepen.

Dit alles in een brede samenwerking, zowel met queer partners uit Den Haag als met andere (culturele) organisaties.

Onze Doelen:

1. Pride = Zichtbaarheid:

We willen de queer community in Den Haag en omstreken meer zichtbaar maken en de gelegenheid bieden zichzelf te manifesteren. Ondanks vooruitgang zijn er nog stappen te zetten naar een inclusieve samenleving. Daar draagt een Pride zeker aan bij.

2. Pride = Samenwerking:

We streven naar een betere samenwerking tussen queer organisaties en initiatieven in Den Haag en de regio Haaglanden. Diversiteit en inclusiviteit zijn essentieel, met specifieke activiteiten voor verschillende doelgroepen.

3. Pride = Groei:

We streven naar een jaarlijks terugkerend (feestelijk) evenement dat organisch kan groeien. In 2024 begonnen we klein met het oog op een Pride die zich op termijn kan meten met steden als Utrecht en Rotterdam.

Bedankt voor je belangstelling voor Pride The Hague en COC Haaglanden. Samen bouwen we aan een kleurrijk en inclusief Den Haag!