Het verhaal van Hasan

Hasan Gök, spoken word artiest, dichter en host en presentator, deelt hoe hij zijn queer identiteit viert en inspireert om ook ieders eigen verhaal te omarmen en om je eigen ruimte in te nemen.

Bekijk hier de video of lees zijn verhaal.

 

Stel jezelf even voor…

Hallo beste mensen, mijn naam is Hassan Gök. Ik ben spoken word artiest, dichter, host, en presentator.

 

Hoe vier jij jouw identiteit?

Hoe ik mijn identiteit vier is door middel van de teksten die ik schrijf, de voordrachten die ik doe, hoe ik me gedraag op een podium, hoe ik presenteer, maar ook gewoon hoe ik me beweeg door het dagelijks leven.
Ik denk dat ik het vier door het alledaagse eigenlijk op me af te laten komen en niet bang te zijn. Want ik vind niet dat we maar één momentje per jaar moeten pakken om als paradepaardje door een gracht te hoppen. Ik vind dat we dat elke dag eigenlijk mogen en moeten vieren en die ruimte ook moeten pakken. Dus dat is ook wat ik probeer te doen. Ik probeer mezelf te omringen door mensen die van mij houden zoals ik ben en dat vind ik ook een manier van vieren. Door ervoor te zorgen dat jij in je meest natuurlijke staat comfortabel kan zijn. Dat is eigenlijk het grootste cadeau wat je jezelf kan geven: niet maar één moment pakken om jezelf en je identiteit te vieren.

 

Waar voel jij je het meeste thuis?

Ik voel me het meest thuis op plekken waar ik gewoon mezelf kan zijn. Een heel cliché antwoord, maar beter dan dat kan ik het eigenlijk niet maken. De plekken waar ik niet hoef na te denken over hoe ik praat, over hoe ik me kleed, of over de dingen die ik leuk vind, of over de hobby’s die ik deel, of de mensen die ik daar tegenkom. Dat ik me daar geen zorgen over hoef te maken. Ik denk ook de plekken waar misschien mijn stem het minst hoog is, zodat ik echt in rust kan praten en niet uit een soort van nervositeit misschien een hogere stem ga opzetten of misschien niet helemaal weet welke houding ik mezelf moet geven. Dat hoeft niet perse op één plek te zijn.

 

Wat zou je tegen jouw jongere zelf willen zeggen?

Ik zou tegen mijn jongere zelf zeggen: Doe meer, ga sneller en eerder op zoek naar mensen zoals jij, gelijkgestemden. zorg dat je in de juiste ruimtes terecht komt, zorgt dat je naar verschillende feestjes en ook naar meer evenementen gaat, zodat je die mensen ook tegenkomt. Dan, ja, Online kan ook, maar op evenementen dan gaat dat veel organischer en natuurlijker en voelt dat veel fijner aan. Ja, dat zou ik tegen mezelf zeggen: Zorg dat je op meer plekken terecht komt, waar je mensen ontmoet zoals jij, zodat je ook kan zien: er zijn nog meer mensen zoals jij.

 

Wat betekent Pride voor jou?

Voor mij betekent Pride, naast de standaard trots, het innemen van je ruimte en je niet schamen voor de ruimte die je inneemt. die je mag innemen, die ruimte je moet innemen. Dat je daar je ruimte in mag nemen, je jezelf uit kan dragen en je je daarvoor niet moet schamen.

 

Waarom is Pride The Hague voor jou belangrijk?

Voor mij is Pride The Hague belangrijk omdat we in Den Haag nog een tekort hebben aan representatie. Er is geen volwaardig Pride evenement, zoals in Amsterdam of Rotterdam, terwijl het wel de 3e grootste stad van Nederland is. Ik vind dat daar verandering in moet komen, daarom is het goed dat er een organisatie is die zich daar hard voor maakt. Zodat mensen iets kunnen steunen, net als ik dat nu doe.

 


Meer informatie over Hasan vind je hier.

In het kader van Pride The Hague 2024 worden verhalen gedeeld van mensen uit de queer gemeenschap van Den Haag.
Wil je zelf ook jouw verhaal delen, klik hier voor meer informatie.