Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Rondleiding: Queering the collection

17 mei - 19 mei

€4,50
Queering The Collection 17-19 mei, Mauritshuis | Pride The Hague

Er zijn véél lhbtiqa+ verhalen te ontdekken in onze collectie! Tijdens deze rondleiding ontdek je verrassende verhalen en anekdotes achter onze iconische schilderijen.

We kijken niet alleen naar lhbtiqa+ verhalen door een (kunst)historische bril, maar geven daarnaast ook ruimte voor hedendaags lhbtiqa+ perspectieven. Dit alles doen we samen met Haus of 4D, een dragfamilie uit Delft met een liefde voor performances en het opzoeken van de grenzen van gender.

Wanneer – 17, 18 en 19 mei om 12:00 en 14:00 uur
Kosten – €4.25, exclusief toegang tot het museum. Je dient zelf over een geldig ticket te beschikken en die reserveer je hier.
Deelnemers – Maximaal 15 deelnemers, verzamelen in de foyer

 

Over Haus of 4D

Haus of 4D is opgericht in 2022 door Sir Valentijn, Fluxx De’Luxx, Shezo Xztra en Ronika Nyx. Samen creëerden ze ruimte voor experimenten met gender en identiteit. Hun performances zijn geïnspireerd op een eclectische verzameling kunstvromen zoals stripboeken en musicals.

Ze omschrijven zich als een groep neurodiverse nerds die het plezier van gender non-conforme expressie delen met hun publiek. Een kleurrijke familie vol queer joy!

 

Pride The Hague

Als je denkt aan Pride denk je misschien niet gelijk aan het Mauritshuis. Toch zijn er genoeg lhbtiqa+ verhalen te vinden in onze collectie. Denk bijvoorbeeld aan onze plafondschildering Apollo die vrouwelijke én mannelijke partners had. Of Dokter Tulp die betrokken raakte bij een rechtszaak van een crossdressende lesbienne.

Hoe mensen denken en praten over lhbtiqa+ thema’s is misschien wel veranderd, maar eigenlijk is er niets nieuws onder de zon. We waren er altijd al. Tijdens dit Pride weekend van 17 t/m 19 mei, kijken wij op verfrissende wijze naar onze collectie, door een bril van gender en seksualiteit.

Locatie

Mauritshuis
Plein 29
Den Haag, 2511 CS
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Mauritshuis
Bekijk de site van Organisator