Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Queer Book Club: met Ype Driessen

27 mei | 18:30 - 20:00

Gratis
Queer Book Club | 27 mei, centrale Bibliotheek | Pride The Hague

Zoek je een queer ruimte waar je jezelf kunt zijn en ervaringen en verhalen kunt delen met anderen? Zoek je een plek waar je queer literatuur kunt bespreken? Dan is de queer boekenclub de plek voor jou.

Voor onze tweede sessie zullen we lezen…
Deze sessie hebben we een speciale gast: Ype Driessen! We zullen zijn autobiografische fotostrip “The Last Gay Man on Earth” (2023) lezen, oorspronkelijk in het Nederlands gepubliceerd als “Het Nadeel van de Twijfel” (2020). Ype maakt al meer dan 20 jaar korte fotostrips waarin hij zijn eigen leven als homoseksuele man in Amsterdam documenteert. Zijn strips behandelen vaak angsten rondom daten, lichaamsbeeld en ouder worden op een brute eerlijke en humoristische manier. In zijn eerste volledige fotostrip vertelt Ype het verhaal van twijfel en angst die hij voelt wanneer zijn vriend aankondigt dat hij naar de Verenigde Staten verhuist voor een onderzoeksbeurs, en hij moet beslissen of hij mee wil gaan of niet.

Ype Driessen zal ons bij deze sessie vergezellen om te praten over wat hem inspireerde om het boek te schrijven en om inzicht te geven in zijn proces van het maken van fotostrips.

Deze boekenclub zal worden geleid door Looi van Kessel, assistent-professor in literatuurwetenschap en genderstudies aan de Universiteit Leiden, die gespecialiseerd is in lhbtiqa+ literatuur. De sessies zullen in het Engels worden gehouden.

Aanmelden kan via deze link.

Locatie

Centrale Bibliotheek
Spui 68
Den Haag, 2511 BT
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Bibliotheek Den Haag
Bekijk de site van Organisator