Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pride The Hague Opening

17 mei | 19:00 - 23:00

Gratis
Pride The Hague Opening | 17 mei 2024, 20:00 uur Amare

Pride The Hague Opening

Pride The Hague start op 17 mei, de jaarlijkse Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie (IDAHOBIT). Wereldwijd wordt er op of rond die datum aandacht gevraagd voor de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriƫntatie, gender identiteit, expressie of geslachtskenmerken. Op deze dag vieren we ook seksuele-, gender- en seksediversiteit. Voor ons een passend moment om in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, Pride The Hague te starten.

 

Programma

Ontdek de kracht van verhalen tijdens de opening van Pride op 17 mei in Amare! Dit jaar vieren we ‘Sharing Stories,’ een thema dat de verhalen van de queer gemeenschap in de schijnwerpers zet.

Het programma bestaat uit een drietal korte Pride Panels en optredens van queer artiesten. Er vindt ook een Queer Markt plaatst. We sluiten de avond feestelijk af met een DJ.

De Pride Opening vindt plaats op het Kunstenplein (begane grond) van Amare en is vrij toegankelijk. De inloop is vanaf 19:00 uur, de eerste toespraak begint rond 19:45 uur en de avond duurt tot ongeveer 23:00 uur.

 

Pride Panels

Haagse Queer Storytellers: Hoor meer van de inspirerende Haagse Storytellers uit het Sharing Stories project van Pride The Hague
Veiligheid: Bespreking van belangrijke kwesties met betrekking tot veiligheid in de queer gemeenschap.
Queer Kunst: Ontdek de impact van kunst binnen de queer cultuur en de rol ervan in het delen van verhalen.

 

Queer Markt

Naast de panels organiseren we op deze avond ook een inspirerende Queer markt. Op deze markt zijn (Haagse) queer organisaties te vinden die zich het gehele jaar inzetten voor de queer gemeenschap in Den Haag en omgeving.

 

We kijken ernaar uit om samen met jou de Pride The Hague te vieren en een inspirerend weekend vol verhalen en verbinding te beleven. Laten we samen trots zijn op wie we zijn en de verhalen delen die ons verbinden.

Gegevens

Datum:
17 mei
Tijd:
19:00 - 23:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Amare, Kunstplein
Spuiplein 150
Den Haag, 2511 DG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Pride The Hague
Telefoon
06 42628954
E-mail
pride@cochaaglanden.nl