Queer Surf Les

The Shore Scheveningen Strandweg 2A, Den Haag, Nederland

Ervaar de vreugde van het leren surfen bij ons terwijl we onze geliefde queer gemeenschap versterken en verenigen door de schoonheid van het bedwingen van de golven.

€27,50

Lezing: Theo van der Meer

Mauritshuis Plein 29, Den Haag

Spreker Theo van der Meer neemt je tijdens zijn lezing 'De roemruchte geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland in de vroegmoderne tijd (1670-1830)' mee langs 400 jaar homoseksuele geschiedenis.

€8,50

Hof Lounge REBOOT-Editie

Moritzz Mauritskade 12, Den Haag, Nederland

De leukste straight friendly borrel van Den Haag is weer terug van weg geweest.

Gratis

Film: Woman Of…

Filmhuis Den Haag Spui 191, Den Haag, Nederland

Tegen de achtergrond van de Poolse transformatie van communisme naar kapitalisme, beslaat WOMAN OF... 45 jaar uit het leven van transvrouw Aniela Wesoly.

€12

After Pride Drinks

The Social Hub The Hague Hoefkade 9, Den Haag, Nederland

Terwijl we afscheid nemen van weer een ongelooflijk Pride weekend, nodigen we je uit voor After Pride Drinks, een bijeenkomst om te vieren, te reflecteren en te koesteren de momenten die we hebben gedeeld. Laten we een glas heffen op liefde, zichtbaarheid en eenheid, en proosten op de herinneringen die zijn gemaakt tijdens Pride The […]

Gratis

Film: L’arche de Noé

Filmhuis Den Haag Spui 191, Den Haag, Nederland

Een vereniging biedt onderdak aan jonge lgbtqia+ mensen die worden verstoten door hun families, terwijl ze binnen zes maanden een baan, een thuis en zelfacceptatie proberen te vinden. Noëlle, de leidster van de vereniging, en Alex, haar assistent, worden geconfronteerd met hun eigen twijfels en motieven terwijl ze hen helpen.

€12

Voorstelling: Het Eerste Avondmaal

Duits Evangelische Kerk Bleijenburg 3B, Den Haag, Nederland

HEN serveert ‘Het Eerste Avondmaal’, een interactieve voorstelling over omgaan met verandering, geïnspireerd door de transitie van oprichter Mart (hen/hun).

€8

Lesbische Leesclub Pride Editie

Lab B (Centrale Bibliotheek) Spui 68, Den Haag, Nederland

Lesbische verhaallijnen waren lang schaars, in de schaduwen of bevonden zich veelal in de subtext. Inmiddels is er een steeds rijker aanbod van verhalen met lesbische representatie. Waar staan we nu, waarom is representatie zo belangrijk en in welke verhalen of genres missen we nog representatie?

Gratis

Queer aan Zee Meetup – Celebrate Pride Editie

Café De Prael Esperantoplein 20, Den Haag, Nederland

Het is een extra feestelijke maand in Den Haag want het is Pride The Hague! Queer aan Zee nodigt je daarom extra enthousiast uit voor de Queer aan Zee Meetup op zaterdag 25 mei vanaf 16.00 uur in café De Prael. Spot de open groep bij de mini pride vlaggen op de tafels, haal een drankje bij de bar en schuif aan. Welkom!

Gratis

Queer Book Club: met Ype Driessen

Centrale Bibliotheek Spui 68, Den Haag

Bibliotheek Den Haag organiseert een queer book club onder leiding van Looi van Kessel. Deze editie bespreken we de fotoroman The Last Gay Man on Earth van Ype Driessen. Ype is zelf te gast om te komen vertellen over de roman. De bijeenkomst is in het Engels.

Gratis

Voorstelling: Twee oude vrouwtjes

Theater aan het Spui Spui 187, Den Haag, Nederland

Twee oude vrouwtjes - naar het boek van meesterverteller Toon Tellegen - is een collectie liefdesscènes tussen – zoals de titel al zegt – steeds twee vrouwen op leeftijd. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar met elkaar is het zo nu en dan ook niet alles. Ze beminnen en bevechten elkaar, ze hemelen elkaar op en verachten elkaar. Hoe het ze vergaat is in elke scène - vol huidhonger en weemoed, humor en tragiek – steeds verrassend anders. Het levert een herkenbare, oergeestige en poëtische voorstelling op over levens die eindigen, gemis en dat liefde in vele vormen voorkomt, maar boven alles universeel is.

€19,50

Pride in het Mauritshuis: Maurits& Janey

Mauritshuis Plein 29, Den Haag

Op 31 mei staat het Mauritshuis volledig in het teken van Pride! Voor één avond is drag sensatie Janey Jacké directeur van het museum. Een eervolle taak, die ze bloedserieus neemt. Je kunt rekenen op een avond vol drag, glitter & glamour, empowering workshops, fotoshoots, bingo, gezellige rondleidingen en lekkere beats.

€19,50