Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lesbische Leesclub Pride Editie

21 mei | 18:30 - 19:30

Gratis
Lesbische Leesclub Pride Editie | 21 mei, Centrale Bibliotheek | Pride The Hague

Queer boeken veroveren steeds meer het literaire landschap. Dat is niet altijd zo geweest: vooral lesbische verhaallijnen waren lang schaars, in de schaduwen of bevonden zich veelal in de subtext. Inmiddels is er een steeds rijker aanbod van verhalen met lesbische representatie. De lesbische identiteit wordt teruggeclaimd, juist in tijden waarin dit hard nodig is.

Tijdens dit gesprek gaat Sarah Herforth (Lesbische Leesclub) in gesprek met Laurie Bastemeijer en Daphne de Heer over de representatie van les-bi-queers in literatuur met een grote én een kleine L. Welk boek biedt voor hen herkenning en queer joy? Waarom is representatie van je identiteit ook op papier zo belangrijk, en waar staan we nu op dit gebied? En in welke genres of bij welke verhaallijnen missen we nog representatie.

 

Over de sprekers:

Sarah Herforth is een van de initiatiefnemers van de Lesbische Leesclub, een initiatief voor en door lesbische en queer vrouwen en genderqueer personen. Ze organiseren boekbesprekingen en andere events rondom boeken met een ‘women love women’ verhaallijn.

Laurie Bastemeijer is redacteur, slavist en boekwetenschapper. Ze is één van de samenstellers van de bundel Zij/Haar: een ABC van lesbische literatuur, die in mei 2024 verschijnt. Ze schrijft over literatuur en actualiteit voor onder andere OneWorld, De Reactor en Neerlandistiek.nl. Ook was ze hoofdredacteur van online queer magazine Expreszo. Daphne de Heer is medeoprichter van les-bi-queer uitgeverij Velvet Publishers en programmeur bij het Internationaal Literatuurfestival Utrecht. Ze heeft brede ervaring in de literaire wereld als boekhandelaar, programmamaker, vertaler en uitgever. Bij Velvet Publishers zet ze zich in voor een bredere en blijere representatie van les-bi-queer levens in de Nederlandstalige literatuur.

 

Meld je gratis aan!

Tijdens dit gesprek van 18.30-19.30 bespreken we alles rondom lesbische verhalen, van young adult tot roman en van fantasy tot klassiekers. Verwacht een interactieve avond met humor en enthousiasme! Dit evenement is een samenwerking van Centrale Bieb Den Haag, Pride The Hague en de Lesbische Leesclub.

Locatie

Lab B (Centrale Bibliotheek)
Spui 68
Den Haag, 2511 BT Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Lesbische Leesclub
Bekijk de site van Organisator