Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boris Dittrich: over voorvechters van lhbtiqa+ rechten

15 mei | 15:45 - 17:00

Gratis
In gesprek met Boris Dittrich over lhbtiqa+ rechten | 15 mei, De Haagse Hogeschool | Pride The Hague

Er zijn zo van die mensen in je leven die je verrassen. Mensen die je inspireren door wie ze zijn en wat ze doen. Mensen die het zware werk doen in de voor- en achtergrond maar van wie je als student misschien nog weinig hebt gehoord. Tot je een keer een boek leest of je verdiept in hun leven. Hier is je kans!

Boris Dittrich zet zich al heel zijn leven onvermoeibaar in voor de publieke zaak en met name (seksuele) minderheden. Hij heeft een bijzondere carrière achter de rug waarbij we tijdens deze sessie ingaan op zijn ervaringen met de strijd voor lhbtiqa+ rechten vanuit de politiek en als Advocacy Director LGBT Rights Program voor Human Rights Watch in New York en Berlijn.

First they ignore you, then they ridicule you, then they fight you, then you win. Met deze aansporing als leidraad werkte Boris Dittrich met Human Rights Watch aan het versterken en verspreiden van rechten voor seksuele minderheden. Zijn missie was om met de universele verklaring van de rechten van de mens homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuele en transgender personen te beschermen tegen discriminatie, pesterij, verkrachting en moord. Aan de hand van enkele persoonlijke verhalen en ervaringen gaan we dieper in op deze rechten en koppelen die aan actuele gebeurtenissen.

Het gesprek wordt gemodereerd door Marieke Kroneman, docent van de Minor Seksualiteit en Diversiteit en voorzitter van stichting Peer to Peer Interventie; studenten die peer education geven op het vmbo. Zij promoveerde in 2022 op ‘Peer education as an opportunity for practicing respect for sexual and gender diversity’ aan de Universiteit Leiden.

Na het evenement zijn alle deelnemers welkom bij een aansluitende borrel met Boris Dittrich.

Aanmelden voor dit evenement kan via deze link.

 

Locatie

Innovation Playground (De Haagse Hogeschool)
Johanna Westerdijkplein 75
Den Haag, 2521 EN Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

The Lighthouse (De Haagse Hogeschool)
Bekijk de site van Organisator